miercuri, 29 decembrie 2010

la final de an

ca mai toata lumea, pe final de decembrie, fac si eu un bilant, umplu liste de ganduri si dorinte pentru anul urmator si ma minunez de fiecare data cat sunt de imprastiata. nu-mi aduc aminte nici ce-am facut acum doua zile daca nu stau sa ma gandesc bine, sa gasesc o relatie intre cronologii si evenimente.
de fapt, nici nu stiu bine ce mi-as putea dori pentur anul urmator. ma simt deja o norocoasa cu toate cate le-am realizat, si doar pentru ca e in natura umana si in spiritul meu competitiv, imi gasesc motivatii din ce in ce mai greu de dus pana la capat. insa conform unuia din principiile feng shui, pe care il respect cat de bine pot, spun: sa nu iti fie teama sa visezi! orice pas pe care il faci in indeplinirea visului te ajuta sa te apropii de tinta finala. chiar daca nu reusesti tot ce ti-ai propus, energia vehiculata de tine in atingerea telului te-a pus pe un drum spre ceva mai bun.

asadar, primul meu gand este: in 2011 imi voi implini un vis! pot si voi reusi. totul sta in puterea mea si in convingerea ca am sa reusesc.

privind spre 2010 am o strangere de inima legata de visul meu pentru anul urmator. n-am facut nimic sa-l implinesc, ba mai mult, l-am ignorat, m-am ignorat. ca orice proces creativ, inainte de a se pune in miscare, proiectul trece printr-o faza meditativa, una dubitativa, una extatica, apoi din nou depresiva si iar euforica. din pacate etapa dubitativa a umbrit toate celelalte etape in realizarea visului meu cel mai fierbinte.

ce-am facut deci in 2010.... in mare... am adus pe lume o dulceata de copil, cu zambet roata capul si un gangurit care topeste si cele mai insensibile inimi, ne-am mutat in casa noua, am vandut casa veche, am fost in vacanta in croatia si in turcia, sacha s-a dus la scoala, bruno a devenit "barbat", mi-am pus inel pe stomac, am slabit aproape 20 de kilograme, am descoperit doua pasiuni: feng shui occidental si pictura de mandala, mi-am regasit avantul creativ, imi reconsider cariera, m-am inscris la cursuri prin corespondenta ca... printre visele lui 2012 sa-l numar pe cel de a deveni life coach... fara 2011 nu se poate. nu pot pune carul inaintea boilor, asa ca.... intai si intai... Visul... acela, cu V mare si apoi restul!

sa avem parte de un an sanatos si viguros indeajuns de generos pentru a avea confortul necesar implinirii viselor care ne fac mai buni, mai toleranti, mai stralucitori, mai fericiti, mai apreciati, mai recunoscuti. UN AN BUN, 2011!